Бизга ёзадилар׃ Қанчиқнинг акиллаши

Ватаним деб ҳаловатидан кечган одамларни ҳақорат қилиш, ватан хоини дейиш навбати асли хоразмлик, бугун Туркияда отарчи-сотарчилик қилиб юрган Шоҳсанам Қиличевага келибди. Фергана.ру сайтида бу бетамиз аёлнинг мана бу гапларини ўқиб қолдим׃
“- Правильно говорите. В Узбекистане невозвращенцев все еще по старой привычке считают предателями родины. Но я очень люблю свою родину и настанет день, когда я обязательно посещу ее. Теперь я являюсь гражданкой Турецкой Республики, но это не означает, что я предала Узбекистан. Предателями надо называть тех, кто, оказавшись в центре политических интриг, обращается в другие страны с просьбой о предоставлении политического убежища. Они и являются предателями.
– Вы считаете предателями тех, кто обращается с просьбой о предоставлении политического убежища?
– Конечно. Такие люди в своей стране творят черт знает что, вмешиваются в политику или обкрадывают родину, а затем обращаются за убежищем. Я же ничего такого не совершала! Занимаюсь только музыкой, знакомлю турецкий народ с искусством моей родины. А кто из других исполнителей делает этого? За мои заслуги перед родиной Ислам Каримов и Узбекистан должны наградить меня. Народ меня любит, для меня это важно. Постепенно все изменится.
”Узбеки Турции (часть VI). Шахсанам Кылычева: «Каримов должен наградить меня» 19.07.2008 23:57 msk Б.Шахназаров (Измир-Стамбул). Ferghana.ru.

Сиёсий босимлар туфайли Ватанни тарк этганларни Каримов режими ватан хоинлари дейди. Энди эса бу гап 1990 йилларнинг бошида Улуғбек деган дойрачи билан унинг оиласи ва болаларини қийин аҳволда қолдириб Туркияга қочиб кетган Шоҳсанамга қолибди.

У Туркияда аввал бир саудиялик ўзбекнинг ўйнаши бўлиб юргани, шунинг учун Улугбек ҳам уни ташлагани, ҳозир жўжахўрозларнинг эрмаги бўлиб юргани ҳақида эшитганмиз. Буларнинг ҳаммаси отарчи-сотарчининг шахсий иши. Қандай истаса, шундай яшасин.

Лекин билмаган тешигига бурун суқиб, ҳаммани ҳақорат қилмасин-да.

Ёки ҳар куни акиллаб, сиёсий қочқинларни ҳақорат қилиб, Каримовдан орден олиб юрганларнинг сафига қўшилмоқчими?

Сиёсий қочқин׃
Акмал БЕК.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: